Kezdőlap

Hitel BAR listásoknak ingatlanfedezet nélkül

A hitel BAR listásoknak ingatlanfedezet nélkül a jelenlegi szabályozás mellett csupán egy esetben lehetséges, ez pedig az úgynevezett autófedezetes gyorskölcsön. Természetesen nem mindegy, hogy a Központi Hitelinformációs Rendszerben milyen státusszal rendelkezik az igénylő. De tulajdonképpen mikor kell azzal számolnunk hitelfelvevőként, hogy a rettegett BAR listára kerülünk?
 
Azok a banki ügyfelek, akik kilencven napon belül nem tesznek eleget fizetési kötelezettségeiknek, aktív listára kerülnek. Ez akkor válik passzív státuszúvá, ha a fennálló tartozást már rendezték a hitelintézet felé. Ez az állapot öt év múlva kerül törlésre, ám addig is igencsak megnehezíti az újabb hitelhez jutást. Mindez azért fontos, mert a listán aktívként szereplőknek szinte semmilyen esélyük nincsen arra, hogy pozitív hitelbírálatot kapjanak a hazai bankoknál igénylés esetén.

Másként van ez azonban a passzívak esetében, ugyanis néhány hitelintézet, valamint megfelelően kialakított kapcsolatrendszerrel rendelkező pénzügyi szolgáltató lehetőséget biztosít a passzívak számára is az újabb hitelfelvételre. Nyilvánvalóan sokkal szigorúbb feltételekkel valósulhat meg ez, s az ingatlanfedezet szinte minden esetben követelmény. De mit tehetnek azok, akik nem rendelkeznek saját ingatlannal, mégis szükségük lenne pénzre passzív szereplőként?
 
A szabad felhasználásra kapható autófedezetes gyorskölcsön jövedelemigazolással, és adóstárs bevonásával igényelhető, és az autó értékétől függő összegre pozitív elbírálás várható sokak örömére. Az autófedezet nélküli változat esetében viszont rendkívül magas kamattal juthatnak csak az igénylők gyorskölcsönhöz. A listán aktívként szereplők számára egyedüli megoldást az osztrák bankok által kínált adósságrendező hitelek jelenthetik.
 
Következő >

 
MNB: 113080142752