Kezdőlap arrow Vállalkozói hitel arrow Széchenyi kártya

Széchenyi kárya

Széchenyi kártya

A Széchenyi Kártya a mikro-, a kis- és középvállalkozások részére kialakított kedvezményes kamatozású, állami támogatással együtt járó hitelkonstrukció.

 

Igényeljen Széchenyi kártyát!
A kártya célja, hogy a tevékenységük kezdetén lévő, de legalább egy éve működő mikro-, illetve kisvállalkozások, valamint egyéni vállalkozók egyszerűsített eljárással szabad felhasználású hitelhez jussanak. Ezekkel a kis összegű kölcsönökkel elsősorban az induló vállalkozások likviditási problémáit lehet kezelni.
  • A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitel szabad felhasználású likviditási hitel. A hitel összege minimum egy-, maximum tízmillió forint lehet, a kölcsön futamideje maximum egy naptári év, azaz 365 nap.
  • A Széchenyi Kártya hitelkeretének kamatát a három havi BUBOR fölött határozzák meg 6 százalékkal, amiből az ügyfélnek a három havi BUBOR fölött csupán 4 százaléknak megfelelő részt kell megfizetnie.
  • A kölcsönt forintban lehet felvenni. A kártya bankkártyaként működik fizetni és készpénzt fölvenni egyaránt lehet vele. A számláról átutalás teljesíthető.
  • A kártyához a HG Rt. 1,8 százalékos kezességvállalási díja kapcsolódik, melynek 50 százalékára a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium díjtámogatást ad.
  • A Széchenyi Kártyához a HG Rt. 73 százalékos készfizető kezességvállalása társul. A fennmaradó 27 százalékra természetes személynek kell kézfizető kezességet vállalnia.
  • A Széchenyi Kártyát a VOSZ és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara területileg illetékes irodáiban lehet igényelni. (Az aktuális irodacímek a www.kavosz.hu honlapon érhetők el.)
  • A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelt az OTP Bank Rt., az Erste Bank Hungary Rt., a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt., a Magyarországi Volksbank Rt., valamint a takarékszövetkezetek folyósítják.

További információ: Széchenyi Kártya

A Széchenyi kártya célja, hogy a legalább egy éve működő vállalkozások - egyszerűsített eljárással - szabadon felhasználható, likviditási problémáikat kezelő hitelhez jussanak. A hitelhez jutást a Hitelgarancia Rt. készfizető kezesség nyújtásával segíti elő (a kezesség igénylése automatikus, Önnek ezzel kapcsolatban teendője nincs). A pozitívan elbírált kérelmezők olyan bankkártyát kapnak, mellyel igénybe vehetik a részükre nyitott folyószámla hitelkeretet fizetés, vásárlás, vagy készpénz felvétele céljára anélkül, hogy a számlát vezető bankfiókba el kellene menniük. A Széchenyi kártya program tehát egy kedvezményes, államilag támogatott, kedvező kamatozású hitellehetőséget, illetve egy banki folyószámlát és bankkártyát ötvöz, elősegítve a vállalkozások napi likviditási problémáinak áthidalását.

További információ: http://www.szkartya.hu/

Egyéb jellemzők:

a) A számlacsomagok részét képező szolgáltatásokért Bankunk külön szolgáltatási díjat nem számít fel.
b) Széchenyi kártya számlacsomag részei: pénzforgalmi bankszámla, Széchenyi kártya, Electra Light szolgáltatás.
c) A számlacsomag díja minden megkezdett hónap után esedékes.
d) Jelen hirdetményben nem szabályozott tranzakciókra a Mikrovállalati Hirdetmény általános szabályai vonatkoznak.
e) Széchenyi Kártyával rendelkező számlatulajdonos ugyanazon pénzforgalmi bankszámlához kapcsolódóan más vállalati bankkártyával nem rendelkezhet vagy ha ilyennel már rendelkezik, azt a Banknak jogában áll visszavonni.
f) Bankunk a választott számlacsomagban lévő szolgáltatásokon túl az ügyfél igényei szerint további szolgáltatásokat biztosít

 
 
MNB: 113080142752