Kezdőlap arrow Lakossági hitel arrow Személyi kölcsön

Személyi hitel felvétel

Hirtelen problémái adódtak anyagi téren, és a nem várt kiadások arra sarkallják, hogy a személyi hitel felvétel mellett döntsön? Sajnos sokan tapasztaljuk, hogy akár az elinduláshoz életünk valamely területén, akár ahhoz, hogy hirtelen felmerülő anyagi gondok megoldásához csak úgy találunk megoldást, ha a hitelintézetek által kínált lehetőségek egyikét vesszük igénybe. A választék rendkívül széles, és laikusként hozzáállva a témához bizony egyáltalán nem könnyű kiválasztani azt a hitel típust, mely leginkább megfelel majd a törlesztés területén vállalni tudottaknak és a finanszírozni kívánt célnak is.

A személyi hitel felvétel nagy előnye, hogy egyes más típusokkal ellentétben nem célhoz kötött a felhasználás, tehát semmilyen okirattal nem kell a későbbiek során a bank felé igazolni azt, hogy valóban az egyes hitel típusokra jellemző célnak megfelelően került-e felhasználásra az összeg. Viszont amit mindenképpen tudnia kell személyi hitel felvétel előtt, hogy esetében egy jelzálog alapú hitelről van szó, ellenben a személyi kölcsönnel, melyet a jövedelem függvényeként vehet igénybe. Tehát ha a bank úgy találja, hogy anyagi helyzete nem kielégítő, a személyi hitel felvétel során megkövetelheti akár az ingatlanfedezetet, akár kezes megjelölését, akitől követelhető lenne a hitelösszeg, ha esetleg Ön nem tudna valamiért fizetni.
 
Természetesen bankonként eltérőek a feltételek a személyi hitel felvétel kapcsán, így attól függően jellemzik majd az ügyletet a kamatra, a szükséges okiratokra és a megkívánt egyéb feltételekre vonatkozók, hogy mely hitelintézet mellett teszi le voksát. Személyi hitel felvétel előtt tehát igen lényeges, hogy tájékozódjon a piacon jelenleg igénybe vehető lehetőségekről, hogy a lehető legjobb megoldás mellett tudja majd letenni voksát. A feladat valójában nem is olyan nehéz, ha az interneten található kalkulátorokat használja, így saját, egyéni igényei megadásával könnyedén kiválaszthatja azt a lehetőséget, mely megfelelő lesz az Ön számára.


Arra számíthat, hogy egyes okmányok beszerzése és bemutatása feltétlenül szükséges lesz a személyi hitel felvétel során, de ha megfelel a hitelbírálat feltételeinek, minden gond nélkül igénybe veheti, ráadásul szabadon fel is használhatja a kapott összeget.
 
< Előző   Következő >

 
MNB: 113080142752