Kezdőlap arrow Lakossági hitel arrow Építési kölcsön

Házépítési hitel

Építési kölcsön

kamattámogatás mellett nyújtott házépítési hitel

Azon ügyfeleink számára kínáljuk ezt a konstrukciót, akik nem tudnak vagy nem kívánnak kamattámogatott kölcsönt igénybe venni.

 

 


Építési kölcsön - kamattámogatássalA hitel összege jövedelem alapon: Minimum 500 000 Ft vagy az annak megfelelo EUR/CHF összeg, maximuma nincs értékhatárhoz kötve, azt a fedezetül szolgáló ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és az Ön háztartásának fizetoképessége határozza meg. A hitel azonban nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értékének HUF alapon 85%-át, EUR/CHF alapon 80%-át és maximum a költségvetés 100%-a lehet.

A hitel összege fedezet alapon: Minimális összege 500 000 Ft vagy az annak megfelelő EUR/CHF összeg, maximuma 50 MFt vagy az annak megfelelő EUR/CHF összeg. A hitel azonban nem haladhatja meg a fedezetül felajánlott ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értékének HUF alapon 75%-át, EUR/CHF alapon 70%-át, de maximum a költségvetés 100%-a lehet.

A hitel futamideje: Minimum 1 év, maximum 35 év.

A hitel fedezete: A hitel fedezeteként csak Magyarország területén levo per-, teher- és igénymentes, valamint önállóan forgalomképes ingatlan szolgálhat, melynek műszaki állapota végleges. Bankunk a hitel fedezetét képező ingatlan(ok)ra jelzálogjogot jegyeztet be.

A törlesztés módja: A törlesztőrészletet Ön fizetheti forint lakossági bankszámlájáról, vagy devizaszámlájáról. Az EUR/CHF alapú hitelek esetén, amennyiben nem devizaszámláról teljesíti törlesztéseit, úgy forint számlát a devizában megállapított törlesztorészletnek megfelelo forint összeggel terheljük meg, amelyet az átváltás napján érvényes deviza eladási árfolyam alapján határozunk meg.
Ön a futamido alatt havi egyenlo összegű törlesztorészletet fizet, mely a kamatot és a kezelési költséget is tartalmazza.

 

Építési kölcsön - kamattámogatással

Kiegészítő kamattámogatás mellett nyújtott házépítési hitel

A hitel új lakás építésére vehető igénybe, amennyiben a lakás telekár nélkül számított általános forgalmi adót is magába foglaló építési költsége a 30 000 000 Ft-ot nem haladja meg. Ön abban az esetben jogosult a kamattámogatásra, ha Ön - a jogszabály szerint - támogatott személy és házastársi kapcsolatban él, vagy gyermeket nevelo támogatott személy.

A hitel összege: Minimum 500 000 Ft, maximum 15 000 000 Ft. Ezen összeghatárok között a hitel összege az építési költségvetés összegétol és az Ön törlesztési képességétol függ, s mely akár az építési költség 100%-át is elérheti, azonban nem haladhatja meg a fedezetül szolgáló ingatlan, több ingatlan esetén a fedezetül szolgáló ingatlanok együttes hitelbiztosítéki értékének 80 %-át.

A hitel futamideje: Minimum 1év, maximum 35 év, melyen belül a futamidot Ön határozza meg, a választható kamatperiódusok (1, illetve 5 év) függvényében. A futamido csak a választott kamatperiódus egész számú többszöröse lehet. A kamattámogatás a futamidő első 20 évében jár.

A hitel fedezete: Az Ön által felépítendo ingatlan, (valamint a felajánlott kiegészíto ingatlan), amely(ek)re a Bank javára jelzálogjogot, valamint elidegenítési és terhelési tilalmat jegyeztetünk be. Amennyiben a hiteligénye az építési költségek 80%-át nem haladja meg, úgy kiegészíto fedezetre nincs szükség.

A törlesztés módja: A hitelt a futamido alatt havonta egyenlo részletekben kell visszafizetnie a rendelkezésre tartási ido elteltét követoen. A rendelkezésre tartási ido alatt már kifolyósított kölcsönösszeg után kamatot és kezelési költséget, a még folyósításra nem került kölcsönösszeg után rendelkezésre tartási jutalékot kell fizetnie.
 
< Előző

 
MNB: 113080142752