Kezdőlap arrow Biztosítás arrow Munkanélküliségi biztosítás -van rá kereslet

Munkanélküliségi biztosítás -van rá kereslet


Egyre több társaság dönt úgy , hogy a régebbi, kizárólag hitelhez kötött állásvesztés esetében igényelhető biztosításhoz szabad felhasználású konstrukciókat nyújt az ügyfeleknek

A munkanélküliség esetében alkalmazható biztosítások eddig csak egy szűk réteget céloztak meg, pl. az életbiztosítást megkötők számára volt elérhető. Mostanában létezik olyan szabad felhasználású munkanélküli biztosítás, mely bármire költhető, legyen az autó törlesztőrészletének a fizetése, esetleg bevásárlás. A kártérítési összegek emelkednek, a havi tarifák csökkennek és a szerződési feltételekben enyhülés mutatkozik.

4- 500 ezer azon szerződések száma, melyet konkrétan álláselvesztés esetére kötik. A bankoknak érdekében áll visszakapni a pénzüket, ezért amíg korábban csak a hitelekkel kapcsolatosan volt elérhető ez a típus, manapság a hitelfelvevők munkanélküliség bekövetkeztekor is védelmet élveznek. Természetesen nem minden társaság vállalja ezt a kockázatot, pont a válság munkaerő- piaci hatásaiból adódóan.
 
 
< Előző

 
MNB: 113080142752