Kezdőlap arrow Biztosítás

Generali és az Aegon biztosító a legjobb


Átadták a Szolgátatás minőségi Verseny díjait- adta hírül a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. A FBAMSZ és a MABIASZ szervezésében megnyitotta kapuit a Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás.(VI.)

A kiállítás első napján adták át Oszkó Péter pénzügyminiszter jelenlétében a díjat,melyet a Generali és az Aegon biztosító kapott. 2009-ben három kategóriában a Generali-Providencia Biztosító Zrt. nyerte el az első díjat. (vállalati, vagyon,gépjármű biztosítások) Az Aegon Biztosító Zrt. a személybiztosítások kategóriában vitte el a pálmát.

A díj, melyet a független biztosítás alkuszok véleménye alapján osztanak ki, egyre nagyobb szakmai tekintélynek örvend. A Biztosításszakmai konferencia ma már a biztosítók és szakmabeliek legnagyobb rendezvénye, melyen 700 biztosítási szakember vett részt. A rendezvény a független alkuszok találkozójából nőtte ki magát.

 

Bővebben... []
 

Munkanélküliségi biztosítás -van rá kereslet


Egyre több társaság dönt úgy , hogy a régebbi, kizárólag hitelhez kötött állásvesztés esetében igényelhető biztosításhoz szabad felhasználású konstrukciókat nyújt az ügyfeleknek

A munkanélküliség esetében alkalmazható biztosítások eddig csak egy szűk réteget céloztak meg, pl. az életbiztosítást megkötők számára volt elérhető. Mostanában létezik olyan szabad felhasználású munkanélküli biztosítás, mely bármire költhető, legyen az autó törlesztőrészletének a fizetése, esetleg bevásárlás. A kártérítési összegek emelkednek, a havi tarifák csökkennek és a szerződési feltételekben enyhülés mutatkozik.

4- 500 ezer azon szerződések száma, melyet konkrétan álláselvesztés esetére kötik. A bankoknak érdekében áll visszakapni a pénzüket, ezért amíg korábban csak a hitelekkel kapcsolatosan volt elérhető ez a típus, manapság a hitelfelvevők munkanélküliség bekövetkeztekor is védelmet élveznek. Természetesen nem minden társaság vállalja ezt a kockázatot, pont a válság munkaerő- piaci hatásaiból adódóan.
Bővebben... []
 

 
MNB: 113080142752